USA SWIMMING / INDIANA SWIMMING

REQUEST FOR OBSERVATION – NON-SEASON CULMINATING CHAMPIONSHIP MEET
Such meets include High School, Collegiate, Masters’ or other meets that are not season-culminating Championship meets. 
*High School Dual Meets or Middle School Meets are not eligible
These meets require additional authorization by the USA Swimming and require 10 day advance application 

and must include a reason & explanation for the request.

Form A

This form and a $25 fee must be received by Indiana Swimming at least 10 days prior to the meet

Online payment available for an additional $0.50 processing fee.  Simply state in your email that you wish to pay 

online.  An invoice will then be sent to you with a secure URL website for you to pay online.  You will not give us credit 


card information over the phone or in an email to us.  Upon payment, we receive an automated email and can begin 

to process your sanction application. Send to Michele DeLuna at: michele@inswimming.org
. 
Acceptance of verification requests from the meet is subject to proof that conditions at the meet were in conformance with the required procedures and pertinent USA Swimming Rules and Regulations.

Name of Meet: Highlight here to enter text

Name of Facility: Highlight here to enter text
Date(s) of Meet: Highlight here to enter text
Meet Director: Highlight here to enter text
/
Observation Request Contact: Highlight here to enter text
MD Phone: Highlight here to enter text

/
Contact Phone: Highlight here to enter text
MD Email: Highlight here to enter text

/
Contact Email:
Highlight here to enter text
Is this meet on the regular, published calendar? [    ] Yes      [    ] No

Type of Meet: [   ] High School    [   ] College    [   ] Masters

Course: [     ] Long Course Meters     [    ] Short Course Yards     [    ] Short Course Meters 

Approx. number of teams participating ____ Approx. number of swimmers participating ____

[    ] Timing systems will conform to the conditions specified in 102.24.4 & 5 and the facility must conform to 103.3.1 and 103.12.1 & 2 – USA Swimming Rules & Regulations.

[    ] Athletes will be permitted to wear only one suit meeting the USA-S guidelines in competition.

[    ] The number of Association (IHSAA/NCAA) officials must meet the minimum requirements as provided in Article102.10 – USA Swimming Rules & Regulations. A minimum of two additional USA Swimming Certified stroke & turn officials shall be assigned as observers for the purpose of verifying conformance with USA Swimming technical rules. Observers shall be permitted access to the deck and shall be positioned at each end of the course. If the meet stroke and turn officials are dually certified by USA Swimming and are stationed at each end of the pool, additional observers are not necessary. Where the technical rules listed in Article 101 are the same as the host organization, the judgment of the organization officials shall be sufficient.

[    ] The meet referee, or Indiana Swimming, will provide swimmers and coaches with information about the observation program and the procedures to be used to request observation. Requests may be submitted prior to the swim for which observation is desired, or all swims may be observed.

[    ] A copy of the meet information is attached. Names and phone numbers of USA Swimming officials who will serve as observers at this meet or the dually certified officials:

1) Highlight here to enter text


2) Highlight here to enter text
3) Highlight here to enter text


4) Highlight here to enter text
[    ] The reason & explanation for this request is attached.
This form, the meet announcement and the $25 fee must be submitted and accepted by Indiana Swimming prior to submission to the USA Swimming Program Operations for approval.

Step One – Accepted by: 



Step Two – Approved by:

___________________________ 


___________________________________ 

Indiana Swimming


 

Suzanne Heath for USA Swimming Program Operations

Date:_______________________ 


Date:_______________________
