Partners
Speedo
Metro+Swim+Shop
Ramada+Inn
Dogwig+T-Shirts
NJ+USA+Swimming
Ocean+County+YMCA
Event

BAC NJ Open Championships

Jul 19, 2019 (08:00 AM) - Jul 21, 2019 (08:30 PM)
June, 28 2019

Description

 

BAC NJ OPEN CHAMPIONSHIP  - USA
PRELIM & FINAL MEET 

 Friday July 19th  through Sunday 21nd, 2019 
at Berkeley Center of Excellence 
629 Central Ave, New Providence, NJ 07974
Click here for directions
 

This will be a Taper & shave meet for Senior Swimmers,
except those who already have YMCA National times.
(Tech Suits allowed at this meet and base on 12/under NJ swimming rule)


 2019 BAC OPEN LC CHAMPIONSHIP QUALIFYING TIMES .pdf

2019 "tentative"  Meet schedule 
 Finals format: 
Open Events
 will have consolation and championship finals (fastest 20 swimmers from preliminaries)
13/14 Events will have a single championship final (fastest 10 swimmers from preliminaries).
***Please do NOT leave without checking to see if you're in finals (there will be fines from the host team) 
Swimmers have 30 min. to scratch after results announced.
*** OCY National swimmers will NOT be doing finals and must scratch with the 30 min. timeline*** 

(Doors Open to athletes and spectators at 2:45 PM Friday and 7:45 AM on Saturday and Sunday)

 

Warm-Up

Start

Session 1  

Friday, July 20th, 2018

3:15 PM – 3:55 PM

(One 40 Minute Warm-Up Session)

4:00 PM

Session 2  
(13/14 and Open Prelims)

Saturday, July 21st, 2018

8:00 AM – 8:55 AM

(One 55 Minute Warm-Up Session)

9:00 AM

Session 3  (12/Under)

Saturday, July 21st, 2018

12:15 PM – 12:55 PM

(One 40 Minute Warm-Up Session)

1:00 PM

Session 4  (13/14 and Open Finals)

Saturday, July 21st, 2018

5:00 PM – 5:55 PM

(One 55 Minute Warm-Up Session)

6:00 PM

Session 5 
(13/14 and Open Prelims)

Sunday, July 22nd, 2018

8:00 AM – 8:55 AM

(One 55 Minute Warm-Up Session)

9:00 AM

Session 6  (12/Under)

Sunday, July 22nd, 2018

12:15 PM – 12:55 PM

(One 40 Minute Warm-Up Session)

1:00 PM

Session 7  (13/14 and Open Finals)

Sunday, July 22nd, 2018

5:00 PM – 5:55 PM

(One 55 Minute Warm-Up Session)

6:00 PM

Forms/Documents:

Photos: